Medic, AVERTISMENT: Mulți pacienți COVID vin la spital în stare gravă, când plămânul e două treimi distrus!

COVID-19, femeie cu mască. Foto: Pixabay
Măsurile stricte luate în Județul Timiș par să dea rezultate: spitalele COVID din Timișoara încep să aibă paturi libere, spune dr Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara. Dar problema acum e alta.

Dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli  Infecțioase Victor Babeș din Timișoara spune că problema gravă rămâne faptul că mulți pacienți nfectați cu COVID-19, în special tineri, vin la spital când deja starea lor este foarte gravă și ajung direct la Terapie Intensivă.

„La noi măsurile au început să dea roade, am intrat într-o fază de platou și o ușoară scădere. Am început să avem locuri în spitale. În spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri și în cele suport încă pe atât. În schimb, avem cazuri severe și foarte severe, care stau cu patologie la domiciliu și vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus. (...) În special tineri și se pare că în ultimul timp, avem pacienți cu mai multe afecțiuni neurologice și oculare. Obezitatea e un factor de risc des întâlnit la aceste cazuri”, a spus Oancea, la Digi24.

El a explicat și care sunt aceste afecțiuni: „ochi confuzi, tulburări oculare, văd pete, câteodată văd alb-negru, diverse afecțiuni. Dar sub tratament își revin”, a adăugat el.

Medicul spune că oamenii trebuie să înțeleagă că dacă au simptome de COVID care nu trec repede, trebuie să meargă la spital.

„Când un pacient are febră și nu se remite, ar trebui să sune la 112 sau să se adreseze spitalului. Când disfuncția respiratorie e avansată, e într-o formă severă. Observăm că mai nou familia sau cei care sunt lângă el îl aduc mai „cu forța”, pentru că-și dau seama că nu se simte bine”, a arătat dr Oancea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel