Medic pediatru sirian, premiat de Consiliul Europei

Amani Ballour FOTO: Facebook Consiliul Europei
Amani Ballour este numele unei tinere doctorițe pediatru, născute în Siria, premiată de Consiliul Europei pentru curajul și implicarea în salvarea a sute de vieți.

Amani Ballour, medicul pediatru care a condus un spital subteran de copii în estul localității Ghouta, Siria, a fost distinsă cu premiul Wallenberg de Consiliul Europei. Aceasta, originară din Siria, este refugiată în Turcia.

”Drepturile omului și demnitatea personală nu sunt un lux pe timp de pace. Dr. Amani Ballour este un exemplu strălucitor al empatiei, virtuții și onoarei care poate înflori chiar și în cele mai grave circumstanțe: în mijlocul războiului și al suferinței. (…) ”Peștera” (numele generic al spitalului condus de Amani Ballour) a devenit un far de speranță și siguranță pentru mulți civili asediați. Acolo, dr. Ballour și-a riscat propria siguranță și securitate pentru a-i ajuta pe cei cu cea mai mare nevoie. Ea și alții au acționat zi de zi pentru a salva viața atâtor persoane, inclusiv a copiilor care suferă efectele armelor chimice”, a declarat Marija Pejčinović Burić, secretarul general al Consiliului Europei, potrivit site-ului instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel