Medicament folosit în infecțiile cu paraziți, efect neașteptat în cura cancerului de prostată

Medicamente
O combinație de medicamente a dovedit un efect neașteptat în cura cancerului de prostată. Este vorba de un medicament utilizat în tratarea infecțiilor cu paraziți și unul folosit în chimioterapie.

Oamenii de știință de la Universitatea din Glasgow și Cancer Research din Marea Britanie Beatson Institute au testat aproape 1.000 de medicamente existente și au descoperit că un medicament ieftin, utilizat în mod obișnuit pentru tratarea infecției cu viermi parazitari, ar putea fi un tratament important pentru cancerul de prostată. Cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer la bărbați și a doua cea mai frecventă cauză de deces prin cancer la bărbații din Marea Britanie.

Medicamentul, numit mebendazol, se află pe lista Organizației Mondiale a Sănătății cu medicamente esențiale și poate fi achiziționat de la farmacist pentru mai puțin de 2 lire sterline pe pastilă.

Studiul de laboratorul al profesorului Hing Leung a fost publicat în British Journal of Cancer. S-a descoperit că mebendazolul a funcționat în combinație cu medicamentul de chimioterapie docetaxel utilizat în mod obișnuit pentru a-și spori capacitatea de a ucide celulele canceroase de prostată și a eliminat creșterea tumorii la modelele de șoarece cu cancer de prostată. Studiul a fost finanțat de Worldwide Cancer Research, Prostate Cancer Foundation și Cancer Research UK.

Combinație cu efect neașteptat 

Cercetătorii au descoperit că mebendazolul și docetaxelul lucrează împreună pentru a ucide celulele canceroase de prostată prin perturbarea „schelei” moleculare folosite de celule pentru a se diviza. Acest eșafod este esențial pentru creșterea și divizarea celulelor canceroase și s-a constatat că tratamentul combinat crește drastic moartea celulelor canceroase.

Dr. Linda Rushworth, cercetător la Institutul de Științe ale Cancerului de la Universitatea din Glasgow, care a lucrat la studiu, a declarat: „Studiul nostru arată că prin efectuarea unor screeninguri mari pe medicamente disponibile în prezent, este posibil să se identifice medicamente care pot fi luate în calcul pentru cancer. Mebendazolul și docetaxelul au fost bine testate la pacienți și, din moment ce siguranța ambelor medicamente a fost deja determinată, intervalul de timp de la laborator la clinică este semnificativ redus."

Prin redirecționarea medicamentelor se găsesc noi modalități de utilizare a medicamentelor existente și se urmărește rapid procesul de testare a noilor tratamente, deoarece medicamentele testate au fost deja utilizate la om cu înregistrări satisfăcătoare de siguranță.

Tratament promițător 

Acest lucru face ca reorientarea medicamentelor să dureze mai puțin timp și să fie mai eficientă decât dezvoltarea de noi medicamente.

Profesorul Hing Leung a spus: "În prezent dezvoltăm un proiect de studiu clinic care va fi capabil să determine cea mai bună doză și programul de administrare care trebuie utilizat împreună cu docetaxel. Scopul ar fi să permită medicamentelor să lucreze împreună, producând cele mai mici efecte secundare. După ce s-a dovedit că acesta este eficient în tratarea cancerului de prostată, tratamentul combinat ar putea fi adoptat pe scară largă la pacienții cu această afecțiune. Credem că acest lucru ar putea fi disponibil pentru pacienții în 3-4 ani.”

Cancerul de prostată ucide aproape 12.000 de oameni în fiecare an în Marea Britanie. Această cercetare este un prim pas încurajator către tratamente mai amabile, mai eficiente, care în final vor salva mai multe vieți.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel