Medicament pe care TOATĂ lumea îl cumpără, extrem de TOXIC! Medic: Alergii și infecții

imagine cu rol ilustrativ
Unele medicamente sunt extrem de căutate în această perioadă de pandemie. Un medic renumit avertizează că persoanele infectate cu noul coronavirus care le folosesc se pot confrunta cu alergii, dar și cu alte probleme.

Doctorul Cristian Băicuș, din cadrul Spitalului Colentina, susține că majoritatea românilor încearcă să se vindece de COVID-19 după ureche, apelând la tot felul de antibiotice.

Mai exact, potrivit medicului, procentul românilor care aleg să se trateze în acest fel ajunge undeva la 80% din populație, dar cu toate astea niciun specialist nu recomandă o astfel de abordare.

„Antibioticele pot da alergii, pot da diferite toxicități, de exemplu toxicitate renală, toxicitate hematologică, cel mai frecvent o infecție nosocomială, infecție digestivă cu Clostridium dificile”, a spus medicul.

Antibioticul trebuie folosit doar atunci când este nevoie, nu după ureche.

„Covid-19 este dat de un virus și virusul nu răspunde la antibiotice. Deși s-au dat antibiotice pentru virus, au fost teorii, au fost niște studii observaționale care până la urmă nu au fost confirmate, era vorba despre azitromicină în primul rând“ a declarat Cristian Băicuș, medic medicină internă la Spitalul Colentina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel