Medicament pentru scăderea colesterolului îmbunătățește sănătatea vaselor la cei cu inflamație
31 iul 2020 / 15:10
Cercetătorii de la Johns Hopkins au descoperit că un medicament pentru scăderea colesterolului a îmbunătățit funcția arterelor coronare la cei cu HIV sau cu un colesterol uriaș.
de  Florina Pop
Sânge

Un studiu pilot pe persoanele cu HIV sau a unui nivel ridicat de colesterol, al cercetătorilor de la Johns Hopkins, arată că administrarea timp de 6 săptămâni a unui medicament pentru scăderea colesterolului a îmbunătățit funcția arterelor coronare care furnizează oxigen inimii. Medicamentul utilizat în studiu, un inhibitor al PCSK9, scade activitatea PCSK9, o proteină implicată în metabolismul colesterolului.

Pacienții cu HIV au un risc crescut de apariție a bolilor cardiovasculare din cauza inflamației cronice apărute din cauza virusului. ”Am fost surprinși că acest lucru a funcționat atât de bine, dar, de asemenea, s-a simțit încântat că poate exista o modalitate prin care putem îmbunătăți funcția vaselor de sânge la cei cu inflamație crescută”, arată cercetătorii, potrivit unui comunicat al universității amintite.

Studiul, AICI.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?