Medicament pentru scăderea colesterolului îmbunătățește sănătatea vaselor la cei cu inflamație

Sânge
Cercetătorii de la Johns Hopkins au descoperit că un medicament pentru scăderea colesterolului a îmbunătățit funcția arterelor coronare la cei cu HIV sau cu un colesterol uriaș.

Un studiu pilot pe persoanele cu HIV sau a unui nivel ridicat de colesterol, al cercetătorilor de la Johns Hopkins, arată că administrarea timp de 6 săptămâni a unui medicament pentru scăderea colesterolului a îmbunătățit funcția arterelor coronare care furnizează oxigen inimii. Medicamentul utilizat în studiu, un inhibitor al PCSK9, scade activitatea PCSK9, o proteină implicată în metabolismul colesterolului.

Pacienții cu HIV au un risc crescut de apariție a bolilor cardiovasculare din cauza inflamației cronice apărute din cauza virusului. ”Am fost surprinși că acest lucru a funcționat atât de bine, dar, de asemenea, s-a simțit încântat că poate exista o modalitate prin care putem îmbunătăți funcția vaselor de sânge la cei cu inflamație crescută”, arată cercetătorii, potrivit unui comunicat al universității amintite.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel