Medicament revoluționar COVID-19 cu plasmă de la donatori. Cum funcționează

Ce presupune acest medicament anti-COVID-19 cu plasmă de la donatori.

Ce presupune acest medicament anti-COVID-19 cu plasmă de la donatori.

"Informația trebuie întâmpinată cu naturalețe, cu prudență și realism, pentru că utilizarea imunoglobulinelor în medicină și, în special, în bolile infecțioase nu este nouă. Imunoglobulinele se folosesc în agenda terapeutică de zeci de ani. Noi deja, în arsenalul terapeutic anti-COVID-19, am folosit plasma, iar următorul pas era ca din plasmă să se identifice și să se selecteze imunoglobulinele care se identifică oarecum cu anticorpii. Sunt, de fapt, o colecție de anticorpi. Ori, iarăși anticorpii monoclonali au fost deja utilizați cu succes de studii în infecția COVID-19. Se știe cazul deja mediatizat al președintelui american. Ei (n.r. - anticorpii) sunt recomandați în stadiile precoce. 

De această dată, este vorba de anticorpi policlonali care, spre deosebire de cei monoclonali, constituie o populație eterogenă de anticorpi, ei interacționează cu mai mulți epitopi ai unui antigen. Sunt cu specificitate mai redusă, însă sunt mai ieftini și se obțin mai ușor. 

Studiul acesta va fi inițiat în luna februarie. Deci o să dureze, așa că nu constituie o perspectivă imediată.", a precizat medicul Ioan Ștefan, șef secție boli infecțioase Spitalul Militar Central. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel