Medicamente pentru răceală când alăptezi, cât de sigure sunt

Dacă sunteți o proaspătă mamă care alăptează, probabil ați auzit un milion de informații diferite despre ce ar trebui și nu ar trebui să mâncați, dacă vă puteți bucura de alcool și ce medicamente puteți lua. Și în timpul perioadei de răceală și gripă, s-ar putea să vă întrebați dacă este sigur să luați medicamente.

Indiferent dacă aveți nevoie de picături de tuse sau orice alte medicamente obișnuite pentru răceală și gripă, probabil că nu trebuie să vă faceți griji în majoritatea cazurilor. „Medicamentele pentru răceală sunt în general sigure pentru mamele care alăptează", spune Anna Graseck, MD, MSCI, profesor asistent de obstetrică clinică și ginecologie la Universitatea din Pennsylvania, notează Womens Health Magazine.

Cu toate acestea, trebuie să știți că unele pot avea reacții adverse care vă afectează capacitatea de alăptare, astfel că este nevoie să întrebați medicul înainte de lua orice fel de medicament.
Dr. Graseck spune că medicamentele care conțin pseudoefedrină sau fenilefrină decongestionante pot afecta producția de lapte. „Spun pacienților mei că orice lucru care îți poate usca nasul îți poate usca și laptele", spune dr. Graseck. Din acest motiv, veți dori să evitați medicamente care conțin aceste substanțe.

Dr. Graseck spune că mamele care se îndreaptă spre sfârșitul perioadei de alăptare (cele care au copii mai mari de nouă luni) sunt în special susceptibile de avea laptele uscat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel