Medicamente uzuale care vă pot afecta viața sexuală

Medicamente
Multe medicamente - atât pe bază de prescripție medicală cât și cele pe care le cumperi la liber de la farmacie - pot provoca reacții adverse cum ar fi amețeala sau deranjarea la stomac. Dar unele dintre ele vă pot afecta în moduri surprinzătoare, cum e faptul că provocă probleme cu... viața sexuală.

Efectele secundare sexuale sunt larg întâlnire la medicamente, dar deoseori ignorate. S-ar putea să vă pierdeți interesul pentru activități de dormitor, să aveți dificultăți în a deveni excitat/excitată sau de a avea un orgasm. Sau, dacă sunteți o femeie, puteți suferi dureri din cauza uscăciunii vaginale. Bărbații pot avea probleme cu obținerea sau menținerea erecției, arată specialiștii MedicineNet.com.

Efecte secundare comune

Aceste efecte secundare nu sunt ascunse, în sensul că ele sunt notate în prospectele medicamentelor, dar multă lume le ignoră. Din aceste mmotive, e bine să luăm pastile, de orice fel ar fi ele, doar atunci când ni le recomandă un medic. 

Anumite medicamente pentru care nu avem nevoie de rețetă de la medic, cum sunt unele antihistaminice, decongestionante și chiar medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot provoca disfuncții erectile sau probleme cu ejacularea.

În ceea ce privește medicamentele pe bază de prescripție medicală, numeroasele categorii de antidepresive și alte medicamente pentru sănătatea mintală, cum ar fi antipsihoticele, pot provoca orice tip de probleme sexuale, nu doar disfuncția erectilă.

Alte medicamente suspectate că dau disfuncții sexuale

- Medicamentele pentru tensiune arterială mare (hipertensiune), inclusiv unele diuretice și alfa și beta blocante.

- H2 blocantele utilizate pentru tratamentul refluxului de acid și a ulcerelor.

- Anticonvulsivele utilizate pentru a controla convulsiile epileptice.

- Unele medicamente pentru boala Parkinson.

Ce faceți când aveți astfel de probleme

Dacă întâmpinați probleme sexuale care nu sunt direct legate de o problemă de sănătate și credeți că un medicament poate fi vinovat, revizuiți tratamentul împreună cu medicul dumneavoastră, mai ales dacă problemele sexuale au coincis cu începerea administrării unui nou medicament.

S-ar putea să vă simțiți jenat – arată specialiștii - dar rețineți că aceasta este o situație pe care medicul dumneavoastră a mai întâlnit-o cu siguranță înainte și că poate să aibă un remediu simplu pentru dumneavoastră, cum ar fi prescrierea unui alt medicament. Ceea ce nu vrei să faceți niciodată este să opriți administrarea unui medicament după cum vă taie capul - asta ar putea fi o amenințare mai mare pentru sănătatatea voastră!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel