Medicamentele pentru hipertensiune îți prelungesc viața

Hipertensiunea arterială
Medicamentele pentru hipertensiune îți prelungesc viața, cel puțin asta arată un studiu care a inclus peste 1 milion de persoane hipertensive de peste 65 de ani.

Persoanele în vârstă, fragile, cu probleme de sănătate, pot trăi mai mult dacă iau medicamente pentru tensiunea arterială pe care medicii le prescriu, potrivit unui studiu publicat în numărul din august 2020 al revistei Hypertension.
Cercetările anterioare sugerează că, în general, persoanele în vârstă beneficiază de medicamente pentru tensiunea arterială, notează specialiștii de la health.harvard.edu. Dar, de obicei, studiile nu includ persoane cu multiple condiții medicale, deoarece aceste probleme de sănătate fac ca rezultatele longevității să fie dificile de interpretat.

Noul studiu s-a bazat pe date de la aproape 1,3 milioane de persoane în vârstă de peste 65 de ani, care au avut trei sau mai multe rețete pentru medicamente pentru tensiunea arterială în 2011 și 2012. În următorii șapte ani, cercetătorii au urmărit procentul de persoane care au continuat să ia medicamente.

Risc mai mic de deces

În comparație cu persoanele care nu și-au luat medicamentele pentru tensiune arterială în mod regulat (mai puțin de 25% din timp), cei care și-au luat pastilele mai mult de 75% din timp au avut un risc mai mic să moară în timpul studiului. Cei care au început într-o stare de sănătate bună au avut un procent de deces cu 44% mai mic, dar chiar și cei care erau în stare de sănătate precară au avut un beneficiu: aveau un risc cu 33% mai mic să moară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel