Medicamentele pentru hipertensiune scad riscul de cancer colorectal

Un medicament comun pentru hipertensiune, periculos în doză mare
Medicamentele prescrise pentru hipertensiunea arterială ar reduce riscul de cancer colorectal, susține un studiu recent.

O cercetare publicată în revista Asociației Americane a Inimii (AHA) arată că medicamentele prescrise pentru tratarea hipertensiunii arteriale ar reduce riscul dezvoltării, în timp, a cancerului colorectal. Mai precis, pastilele care inhibă enzima de conversie a angiotensinei (ACE-i) sau medicamentele blocante ale receptorului angiotensinei II (ARB) sunt prescrise pentru afecțiuni precum insuficiență cardiacă, tensiune arterială ridicată sau boli de inimă.

”Rezultatele noastre oferă perspective noi asupra unui potențial rol al acestor medicamente pentru prevenirea cancerului colorectal. Acesta este primul studiu care prezintă efectele benefice potențiale ale inhibitorilor de ACE si ARBs asupra dezvoltării cancerului colorectal, bazat pe un grup mare de pacienți care nu au avut cancer colorectal la începutul studiului”, a declarat autorul studiului, Wai K. Leung, medic și profesor la Universitatea din Hong Kong din Hong Kong, potrivit unui comunicat postat pe site-ul AHA.

Studiul a demonstrat, în urma analizei făcute pe 187.897 de pacienți adulți, în perioada 2005-2013, că aceia care au luat medicamente pentru hipertensiune au avut un risc mai mic de 22% de a dezvolta cancer colorectal în următorii trei ani.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel