Medicină, admitere: câte locuri sunt disponibile la Târgu Mureș

Examenul     FOTO: pexels.com
UMFST Târgu Mureș a făcut public numărul de locuri pentru examenul de admitere la nivel de licență, masterat și doctorat.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș pune la dispoziția candidaților, în anul universitar 2020-2021, un număr de 3.828 de locuri la buget și taxă la domeniile de licență, master și doctorat. Înscrierile la examen se vor realiza online în perioada  13 – 22 iulie 2020, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituției de învățământ.
Pentru absolvenții de liceu sunt disponibile 1.367 de locuri la buget, 895 de locuri finanțate din bugetul Universității și 1.566 de locuri cu taxă. Din numărul total de locuri bugetate, în funcție de opțiunile existente, se vor aloca: locuri pentru pentru rromi (3 locuri la studii de licență și 2 locuri la studii de master), locuri pentru absolvenții de licee situate în mediul rural (25 de locuri la studii de licență).
Examenul de admitere în ciclul universitar de licență pentru programele Medicină, Medicină Dentară și Farmacie se va desfășura prin metoda tradițională (on-site), în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților.
Anul acesta, pentru programele de studii cu durata de 4 și 3 ani din cadrul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie (Asistență medicală generală, Balneofizio-kinetoterapie și recuperare, Nutriție și dietetică,Tehnică dentară, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic), admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat. În cazul existenței mai multor candidați cu medii egale, departajarea se va face în funcție de media generală a anilor de liceu .
La programele de studii de licență de la Facultățile de Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și Litere „Petru Maior” și Economie și Drept admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat.

Repartizarea cifrelor de școlarizare pentru fiecare program de studiu poate fi consultată aici.

De asemenea, ale informații despre admitere găsiți aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel