Melanina, cum te protejează de radiațiile ultraviolete: explicațiile dr. Cătălin Manole

Șef lucrări dr. Cătălin Manole
EXCLUSIV
Dr. Cătălin Manole, medic specialist în Dermatovenerologie, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre tipurile de piele și a explicat de ce unele persoane au pielea mai sensibilă la soare.

Medicul dermatolog Cătălin Manole a fost prezent la Interviurile DC News și Dc Medical, unde a explicat de ce unele persoane au pielea mai sensibilă la soare, în timp ce altele nu.

El a arătat cum ne ajută melanina, calitatea acesteia - care este specifică - în protecția pielii. De asemenea, a vorbit despre modul în care suntem afectați de căldură, direct sau indirect.

„Trebuie să ne protejăm în această perioadă, odată de valul de căldură, pentru că produce secundar diverse neplăceri, acutizează afecțiuni cronice sau produce afecțiuni acute, și trebuie să ne protejăm de radiația ultravioletă, care este generoasă în perioada acesta. Există chiar diverse site-uri care arată cât este doza de radiații în funcție de localizarea geografică și chiar fac indicații referitor la modul de a te proteja, de la simple creme SPF aplicate, până la obiecte de vestimentație, șepci, bluze sau ochelari de soare”, a explicat el.

De asemenea, el a mai vorbit despre melanina, dar și despre tipurile de piele și care este cel specific zonei în care este situată țara noastră geografic.

„Noi trăim la paralela 45. România beneficiază, în cea mai mare parte, de fototip cutanat la scara 3, după scara Fitzpatrick, o scară care a fost impusă în 1975, bineînțeles, cu limitele de interval, anume un 3A spre 2 - un fototip cutanat deschis, o piele deschisă cu ochi albaștri, cu acel păr blond. Evident că există o interrelație între culoarea pielii și culoarea ochilor, deoarece aceasta dictează tipul de melanină care realizează această pigmentare, vorbim în cazul de față despre feomelanină, care este un pic mai slabă calitativ în ceea ce privește apărarea împotriva radiației ultraviolete și vorbim despre fototipul cutanat 3B sau chiar spre 4, mediteranean, care și el se găsește în România, dar pregnant este prezent cel 3”, a explicat medicul.

Despre cum sunt afectate aceste tipuri de piele, găsiți detalii în materialul video atașat:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel