MELPHALANUM - prospect

Foto: Pixabay
MELPHALANUM – prospect. Acțiune: Antineoplazic alchilant, derivat de azot-muștar.

MELPHALANUM – prospect:

Denumiri comerciale: ALKERAN, MELPHALAN HYDROCHLORIDE 

Forma: Comprimate filmate, Pulbere și solvent pentru soluție injectabilă/perfuzabilă

Indicații: Tratamentul mieloamelor multiple, adenocarcinoamelor ovariene avansate, carcinoamelor mamare avansate; policitemia vera.

Contraindicații: Hipersensibilitate, alăptare.

Atenție!: Pe durata adm., nu se recomandă imunizările cu vaccinuri vii atenuate, pentru că, datorită imunității scăzute, pot apărea infectări. Este necesară monitorizare hematologică atentă. Prudență în cazul pacienților supuși recent radioterapiei. Nu se folosește pe perioada sarcinii și alăptării. Crește riscul de dezvoltare de leucemii.

Reacții Adverse: Foarte frecvente: depresia măduvei osoase, cu leucopenie, trombocitopenie și anemie; greață, vărsături și diaree, stomatită la doze mari; alopecie la doze mari. 

Frecvente: alopecie la doze uzuale, creșterea ureei plasmatice la pacienții cu tulburări renale. 

Rare: anemie hemolitică; reacții alergice; pneumonie interstițială și fibroză pulmonară; stomatită la doze uzuale; teste hepatice anormale, hepatită, icter; iritații macolopapulare, prurit; sterilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel