Memorie bună: ce obiceiuri zilnice să aveți

Exerciții fizice
 Obiceiuri din viața de zi cu zi vă pot ajuta să vă păstrați memoria bună și mintea ageră.

Obiceiurile zilnice și stilul de viață - ce mâncați, ce beți, câtă mișcare faceți, cât de stresat sunteți - vă afectează nu doar sănătatea fizică, cât și cea mentală.

Nu mai e un secret pentru nimeni că mișcarea, mereu recomandată de medici, menține corpul într-o bună formă fizică și mentală. Însă, cum sportul ajută memoria? Experții de la Harvard Medical School susțin că acesta reduce riscul de a dezvolta mai multe condiții medicale care ar afecta memoria precum hipertensiunea arterială, diabetul și atacul cerebral. Exercițiile fizice sunt bune și pentru plămâni, iar cei care au o funcție pulmonară bună trimit mai mult oxigen în creierul lor. Alte dovezi științifice militează că exercițiile fizice ajută la crearea de noi conexiuni între celulele creierului și îmbunătățește comunicarea între ele. Un alt argument: sportul a fost legat de creșterea producției de neurotrofine, substanțe care hrănesc celulele creierului și care le ajută să le protejeze împotriva leziunilor provocate de accident vascular cerebral și alte leziuni.

Recomandări de la specialiștii Harvard pentru a integra activitatea fizică în rutina voastră zilnică:

• Mergeți în loc să conduceți, când este posibil.

• Faceți-vă timp zilnic pentru exerciții fizice. Pentru o motivație suplimentară, rugați-vă soțul sau un prieten să vă fie alături.

• Folosiți scările în loc de lift.

• Apucați-vă de grădinărit.

• Înscrieți-vă într-o clasă de exerciții fizice sau alăturați-vă unui club de sănătate.

• Înotați regulat, dacă aveți acces la o piscină sau la o plajă.

• Învățați un sport care necesită un efort fizic modest, cum ar fi tenisul.

Un alt sfat se referă la adoptarea dietei mediteraneene, stil alimentar care ajută la promovarea sănătății inimii și poate reduce riscul de probleme de memorie și de gândire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel