Menstruație timpurie, bufeuri și transpirații nocturne la menopauză

Menopauza
Menstruația timpurie crește probabilitatea de bufeuri și transpirații nocturne la menopauză, susține un studiu al Universității din Queensland. 

Cercetători de la Școala Publică de Sănătate Publică a Universității din Queensland, Australia, au analizat datele de la peste 18.000 de femei de vârstă mijlocie din Marea Britanie, SUA și Australia și au concluzionat că menstruația precoce ar duce la bufeuri și transpirații nocturne la menopauză. Prin menstruație timpurie, cercetătorii înțeleg vârsta de 11 ani sau sub 11 ani. Autorii studiului au mai amintit că menstruația precoce a fost legată anterior de condiții adverse de sănătate mai târziu în viață, inclusiv diabet de tip 2 și boli cardiovasculare.

”Femeile care au prezentat menstruația precoce și au fost supraponderale sau obeze la viața de la mijlocul mediului au avut un risc de două ori mai mare de bufeuri frecvente și transpirații nocturne, în comparație cu femeile care au experimentat prima perioadă în vârstă de 14 ani sau mai mari și au avut o greutate normală”, adaugă autorii, într-un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel