METHYLPREDNISOLONUM ACEPONAT - prospect

Foto: Pixeles.com
METHYLPREDNISOLONUM ACEPONAT – prospect. Acțiune: Corticosteroid cu activitate intensă glucocorticoidă și minimă mineralocorticoidă; acțiune antiinflamatoare marcată, imunosupresivă, limfolitică; activează receptorii specifici nucleari, cu stimularea sintezei de lipocortină, care inhibă fosfolipaza A2, enzimă implicată în eliberarea acidului arahidonic, un precursor al eicosanoidelor.

METHYLPREDNISOLONUM ACEPONAT – prospect:

Denumiri comerciale: ADVANTAN BAYER, ADVANTAN® MILK 

Forma: Emulsie cutanată, cremă

Indicații: Dermatită atopică (eczemă endogenă, neurodermatită), eczemă de contact, eczenă degenerativă, dishidrotică, eczemă vulgară, eczemă la copii. Emulsia este indicată și în eczeme exogene acute, fotodermatoză acută, eczeme seboreice.

Contraindicații: Procese cutanate specifice tuberculoase sau sifilitice, boli virale (varicelă, herpes zoster), acnee rozacee, ulcerații, dermatită periorală, afecțiuni cutanate atrofice; hipersensibilitate; răni deschise; ochi.

Atenție!: Se va evita utilizarea pe suprafețe întinse și timp îndelungat. La gravide și la femeile care alăptează, indicațiile clinice vor ține seama de raportul beneficiu-risc.

Reacții Adverse: Local: prurit, arsură, eritem, vezicule; mai rar foliculită, hipertricoză, dermatită periorală, reacții alergice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel