Mișcare fără durere la menopauză. Ce ar trebui să facă femeile

Menopauza
Cercetătorii finlandezi au aflat, în urma unui studiu, că femeile de vârstă mijlocie suferă modificări al mușchilor odată cu menopauza.

O cercetare amplă, cu peste o mie de femei de vârstă mijlocie, a arătat că menopauza scade masa musculară a doamnelor, dar practicare regulată a sportului reduce acest efect. Studiul finlandezilor, desfășurat de-a lungul a trei ani, a măsurat multe aspecte ale mușchilor, a luat în considerare îmbătrânirea femeilor care trec prin tranziția menopauzei și au demonstrat că scăderea masei musculare are loc în perioada postmenopauză timpurie.

”Schimbarea observată nu pare mult, dar ceea ce este semnificativ este că declinul se întâmplă într-o perioadă scurtă de timp și poate avea un impact asupra metabolismului, deoarece mușchii sunt regulatori importanți ai metabolismului întregului corp”, susțin cercetătorii într-un comunicat postat pe site-ul Universității Jyväskylä din Finlanda.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel