Mierea poate fi și toxică. Cum se folosește corect și cum îți dai seama dacă e falsificată

Miere
În principal, mierea poate deveni toxică dacă este dizolvată la anumite temperaturi. Iată cum se folosește ea corect și cum îți dai seama dacă este naturală.

Pui miere în ceaiul fierbinte? Nu e bine! Mierea devine toxică dacă se adaugă în băuturi care au temperatura mai mare de 40 de grade Celsius! Apoi, consumată proaspătă, oferă cel mai mare beneficiu, spun specialiștii de la apc-romania.ro. Ea trebuie păstrată la temperatura optimă de 18 – 25 de grade celsius, în borcane de sticlă, nu în vase metalice sau din plastic. 

Trebuie să știți că mierea de calitate este aceea care se cristalizează după câteva săptamâni de la recoltare, în timp ce mierea falsificată este fluidă. 

Citește și: Reactii adverse la miere, când nu e bine să o consumi

Toate sortimentele de miere autohtone dacă sunt naturale și nu au adaosuri de îndulcitori sau alte substanțe, ar trebui să se cristalizeze într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni, cu excepția mierii de salcâm și de mană care se cristalizează în 10-14 luni de la recoltare.

„Falsificarea mierii se realizează cu apă, glicerină, zahăr, glucoză, dextroză, melasă, amidon, arome, coloranți, îndulcitori sintetici și conservanți. (...) Când mierea se falsifică cu glicerină, zahăr, glucoză, dextroză, melasă și amidon poate duce la apariția unor afecțiuni medicale cronice, cum ar fi: boli cardiovasculare, boli neorologice (Alzheimer, Parkinson, epilepsie, scleroză multiplă) și diabet când falsificarea acestui produs se face cu arome, coloranți, îndulcitori sintetici și conservanți. Le recomand consumatorilor să cumpere miere ecologică din magazine în care se vând numai produse de acest tip”, a arătat Conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel