Migrenele, cum le influențează schimbările meteorologice

Dureri de cap
Pentru unii oameni, schimbările meteorologice pot provoca dezechilibre ale substanțelor chimice ale creierului, inclusiv serotonina, care poate determina o migrenă. De asemenea, declanșările meteorologice pot agrava o durere de cap cauzată de alți declanșatori.

Unele persoane care au migrene par să fie mai sensibile la schimbările meteorologice.

Declanșările meteorologice includ:

Lumina soarelui
Căldură extremă sau rece
Umiditate crescută
Aer uscat
Vânt sau vreme furtunoasă
Presiunea barometrică se modifică

Potrivit clinicii Mayo, puteți afla dacă sunteți meteosensibil și diminua efectele produse de schimbările meteorologice prin următoarele metode:

Păstrarea unui jurnal cu dureri de cap, enumerând fiecare migrenă, când s-a întâmplat, cât a durat și ce ar fi putut să o provoace. Acest lucru vă poate ajuta să determinați dacă aveți anumite declanșări meteorologice.
Monitorizarea schimbărilor meteorologice și evitarea declanșărilor, dacă este posibil. De exemplu, rămâneți în interior în vreme foarte rece sau de vânt, dacă acești factori par să vă declanșeze migrenele.
Luând-vă medicația la primul semn al unei migrene.
Făcând alegeri sănătoase pentru stilul de viață - mâncați alimente sănătoase, faceți exerciții fizice, beți suficientă apă, dormiți suficient și mențineți stresul sub control. Acești factori pot ajuta la reducerea numărului și gravității migrenelor tale.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel