Mihaela Bilic, avetisment pentru ziua de vineri, 21 iunie. Ce trebuie neapărat să faci

Dieta se începe în prima zi de vară pur și simplu trecând la alimentele de sezon
Mâine, 21 iunie, e o zi care ne va pune voința la încercare dar care ar putea să însemne prima victorie pe drumul dietei, crede cunoscutul nutriționist dr Mihaela Bilic. Iată cum putem slăbi și de ce ziua de vineri e așa de importantă.

Mâine, 21 iunie este ziua cea mai lungă așa și ar trebui să profitatăm...„să nu mâncâm!", ne îndeamnă medicul nustriționist Mihaela Bilic. Dar nu trebuie musai să facem dietă, ci doar să schimbăm alimentele în funcție de sezon!

„Dacă a venit solstițiul înseamnă că începe vara. Și când e vară, e soare și cald afară, buna dispoziție e asigurată, iar foamea e inhibată. Dacă nu exagerăm cu fructele și cockteil-urile băute la ceas de seară, putem spune că vara e anotimpul ideal pentru slăbit!", scris nutriționistul.

Avem practic toate atuurile la îndemână ca să slăbim frumos și fără efort, arată ea.

„Nu numai apetitul e diminuat, dar și motivația de a arăta bine crește, hainele sunt mai subțiri, marea înseamnă costum de baie, motive suficiente pentru a fi mai atenți la dietă. Și când spun dietă nu vorbesc de o cură de slăbire propriu-zisă, ci pe mutarea accentului de la mâncare, la hidratare!".

Cum faci dietă vara

Dar cum exact putem să trecem ușor și lejer la „dieta de vară"? Simplu, după cum arată dr Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

„Vara putem liniștiți să „sărim" peste mese, dacă tot e cald și nu ne e prea foame, n-ar fi rău să mâncăm mai pe seară, pe răcoare. Peste zi axați-vă pe lichide, indiferent dacă asta înseamnă apă, cafea, ceai rece, limonadă, ciorbă sau lapte bătut. Feriți-vă de zahăr, fructe mâncate cu kilogramele și alcool. Bazați-vă pe legume multe și pește, fiți zgârciți cu uleiul, brânzeturile și făinoasele și veți vedea, silueta se va ameliora de la sine, aproape fără efort. Iar ca soluții de compromis, un pahar de vin sau o cupă de înghețata sunt „răul" cel mai mic la raportul calorii/satisfacție".

„Așa că profitați de zilele lungi de vară și umpleți-le cu ce vreți voi, cu ce vă place...dar nu cu mâncare!", ne îndeamnă, în final, medicul nutriționist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel