Mihai Lixandru: cu 75% mai puține teste de depistare a HIV/SIDA față de anul trecut

Medic
EXCLUSIV
Mihai Lixandru, director de proiect la Asociația Română Anti-SIDA, spune că pandemia COVID a dus a scăderea numărului de teste de depistare a HIV/SIDA cu 75% față de anul trecut.

Mihai Lixandru, director de proiect la Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), a declarat, la dezbaterea online de Ziua Internațională de luptă împotriva HIV/SIDA, dezbatere DC Media Group, că în primele șase luni ale acestui an s-au realizat cu 75% mai puține teste de depistarea a HIV/SIDA decât în aceeași perioadă a anului trecut. ”Lucru care ne îngrijorează”, afirmă acesta. După ieșirea din starea de urgență au fost redeschise centrele de testare comunitară ale ARAS, iar efectul s-a văzut imediat: o creștere a numărului de cazuri pozitive.

”În perioada aceasta  vorbim despre Săptămâna Internațională a testării, o săptămână în care vrem să le reamintim oamenilor că nu există doar coronavirus. Deși în 2020 vorbim foarte mult despre asta, mai este o epidemie - de HIV - care este în plină desfășurare, care are 30 de ani, să nu uităm că există aceasta și e important să testăm și pentru asta. De aceea, ARAS desfășoară un proiect prin care trimitem auto-teste acasă. A devenit foarte dificil pentru oameni să ajungă la servicii de testare”, afirmă Mihai Lixandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel