Mihai Lala (OK Medical) despre testarea angajaților: Este un risc al afacerii; unii pot să și-l asume, alții nu

Mihai Lala, director Ok Medical
EXCLUSIV
Managerul OK MEDICAL, Mihai Lala, a vorbit, în cadrul DEZBATERII ONLINE „Criza coronavirusului: Reguli obligatorii pentru o relansare responsabilă”, organizată de DC Media Group, despre cât de rentabilă ar fi testarea personalului în diverse domenii de activitate, pentru a reduce riscul de infectare cu COVID-19, dar și pentru protejarea afacerii. 

"Dacă am trăi într-o lume perfectă, cu siguranță, orice personal cheie, orice personal care lucrează în industria strategică ar trebui testat periodic. Nu trăim într-o lume perfectă. Trăim într-o lume în care trebuie să existe și sustenabilitate economică. Aceste testări, în special cele PCR, costă bani.
Mai mult decât atât, capacitatea de testare este limitată, nu se poate face un număr infinit de testări, pe zi. Prin urmare, aceast proces de testare trebuie tratat cu atenție și cu rațune" a explicat Mihai Lala. 


Managerul OK Medical spune că testarea personalului, deși implică niște costuri, ar putea fi mai rentabilă decât situația dramatică în care ar putea ajunge o afacre, în urma unui focar de coronavirus. 


"Cu toate acestea, fiecare proprietar de afacere trebuie să pună în balanță care este riscul la care se supune, versus costuri, se cheamă bussines post benefit. Rentează să-ți testezi bucătarul șef, cinci chelneri,  alt personal, faci calcului cât costă, rentează dacă îți faci niște flow-uri cu niște profesioniști și faci calculul și vezi cât costă, versus, riscul pe care îl poți avea dacă: închizi bussinesul, facă îți îmbolnăvești clienții, dacă trimiți personalul acasă. E un calcul economic până la urmă, este cinic ce spun, dar asta e realitatea. Dacă nu putem să gândim în termeni sociali, haideți să gândim măcar în termeni economici. Este un risc al afacerii pe care unii pot să și-l asume sau decid să și-l asume, alții nu. Eu nu am decis să mi-l asum, la OK Medical. În momentul în care s-a declanșat pandemia,  am pus lacătul pe ușă, am angajat profesioniști, cu care lucrăm, și în zilele noastre, am făcut flow-uri, am testat personalul, cu teste rapide, cu teste PCR, și continuăm să facem asta în mod periodic. Am făcut asta, nu ca să ne lăudăm, ci ca să protejăm pe noi și să protejăm publicul", a mai spus acesta. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel