Mihai Lala, OK MEDICAL: Economia nu poate suporta o nouă închidere la al doilea val de COVID-19. Ce soluții avem

Mihail Lala, director OK Medical
EXCLUSIV
Managerul OK MEDICAL, Mihai Lala, a vorbit, în cadrul DEZBATERII ONLINE „Criza coronavirusului: Reguli obligatorii pentru o relansare responsabilă”, organizată de DC Media Group despre gestionarea situației pandemice din România, și nu numai, cât și despre posibilele soluții în cazul unui al doilea val de coronavirus. 

Managerul OK Medical Mihai Lala spune că Programul de Relansare Responsabilă vine ca o necesitate în contextul in care, România întâmpină o situație cu totul nouă, care, are nevoie de o gestionare pe măsură.

"Programul Relansare Responsabilă a apărut pe piață ca răspuns al unei nevoi, în primul rând unei nevoi cu care ne-am confruntat noi. Pentru că, dincolo de zona medicală, în care activăm, trebuie să răspuns pentru toate entitățile publice din România care au contact cu publicul sau care au angajați și nu lucrează remote. Și noi ne-am confruntat cu aceleași probleme inițial, pentru că nimeni nu a știut cum să managerieze această epidemie, care s-a transformat în pandemie. Motiv pentru care, având în vedere că sănătatea societății, per ansamblu, are un impact în economia per ansamblu, trebuie să facem un sistem, care să nu întrerupă eficiența productivității, așa cum s-a întâmplat în perioada de lockdown", a explicat Mihai Lala în cadrul dezbaterii. 

Soluții pentru fiecare domeniu de activitate

"Prin urmare, având în vedere că toată lumea, până și lumea științifică, a fost nepregătită, a fost foarte greu să se găsească o voce unitară, un mesaj comun, din partea autorităților, în ceea ce privește modalitatea de răspuns.  Ați observat și dvs., de-a lungul timpului, au fost tot felul de soluții contradictorii, unele poate chiar absurde, venite de la organisme internaționale mari. Vă daţi seama că societatea şi agenţii economici sunt mult mai nelămuriţi, mult mai în ceaţă decât un specialist în domeniu. Motiv pentru care am creat programul ‚Relansare responsabilă’ care să adune informaţia de la toate instituţiile respectabile din lume, de la autorităţile statului, să o proceseze în mod logic şi cu o expertiză reală a unei echipe de profesionişti. În final vom veni cu variante personalizate pentru fiecare tip de activitate, atât economică, precum şi personală. Oamenii nu ştiu ce trebuie să facă dacă au un coafor, un office building, dacă au un serviciu de curierat, nu stiu exact că măsuri să implementeze.  Fiecare activitate are un specific. Are fluxurile ei de producție, de personal, de clienți. Dacă nu există un plan foarte clar definitivat, de prevenție și de răspuns din punct de vedere epidemiologic, customizat pe specificul fiecărei activități în parte, riscurile cresc.  Practic, este o bătălie a procentelor. Nu există o soluție prin care să evităm complet sau prin care să ne protejăm complet împotriva acestui virus", a mai spus acesta. 

Potrivit acestuia, închiderea României nu a fost o soluție eficientă și, în cazul în care am avea un al doilea val epidemiologic, economia nu ar putea susține o nouă închidere. 

"S-a dovedit că acest lockdown nu a fost o soluţie extrem de eficientă. În opinia mea, a fost o măsură prin care s-a amânat acest val al pandemiei. În condiţiile în care va exista o nouă creştere de cazuri, nu cred că economia mondială, naţional vor putea suporta un nou lockdown. Prin urmare, va trebui să găsim soluţii să trăim, să activăm, Îsă minimalizăm cât putem de mult  riscul de infectare și să maximizăm răspunsul în situația în care există o suspiciune", a explicat Mihai Lala.

Urmăriți întreaga dezbatere aici:

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel