Mihail Lala (OK Medical), PETIȚIE ”Ne luăm viața înapoi”. Propuneri pe masa Guvernului, se cere OUG

Mihai Lala. Foto: DC Medical
Mihai Lala, managerul OK Medical, atrage atenție, într-o petiție, că pandemia nu trece de la sine, dar, pentru a ”ne lua viața înapoi”, sunt necesare o serie de măsuri de relaxare, cu unele obligații ce revin din acestea, pentru ca viața tuturor, socială și economică, să revină la ceea ce a fost normalitatea din 2019.

”Pandemia “NU trece de la sine””

”România și omenirea traversează o perioadă în care răspândirea virusului SARS CoV-2 a afectat și afectează deopotrivă viața economică, viața socială, drepturile și libertățile omului recunoscute prin tratate internaționale.

Pandemia COVID-19 a determinat autoritățile să recurgă la un set de măsuri restrictive care a condus la închiderea sau restrângerea activităților pe diferite segmente de activitate. Acest fapt a schimbat brusc comportamentul social, afectând în mod semnificativ psihicul maselor sociale și a împins în zona de faliment mai multe sectoare de activitate.

Având în vedere că Autoritățile Statului Român au impus o serie de măsuri care s-au dovedit în mare parte a fi cu o eficiență scăzută sau chiar ineficiente, propunem spre adoptare prin Ordonanță de Urgență, un set de măsuri în acord cu drepturile garantate de Constituție, normele epidemiologice universal valabile și cu scopul de a relansa economic și social România.

Pandemia “NU trece de la sine”. Din punct de vedere epidemiologic, epidemia COVID-19 se poate încheia atunci când, pe o perioadă de minimum 3 luni, cel puțin 70% din populația afectată este imunizată. Având în vedere că procesul de vaccinare este unul de durată și fără efecte clar definite/demonstrate, societatea trebuie să învețe să conviețuiască cu virusul, minimizând în același timp efectele negative produse de acesta.” arată petiția inițiată. 

Iată propunerile: 

”1. Eliminarea TUTUROR restricțiilor de circulație indiferent de oră, zonă și cazurile raportate la mia de locuitori.

2. Eliminarea TUTUROR restricțiilor impuse TUTUROR agenților economici și înlocuirea acestora cu urmatoarele:

        a. Toți agenții economici care desfășoară activitate la un punct de lucru cu mai mult de 3 angajați, vor avea obligația de a...

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel