MIND, dieta combinată care te protejează de Alzheimer

Dieta
Oricând auzim cuvântul „dietă” ne gândim la restricții alimentare și pierdere în greutate, dar o dietă abordată ca stil de viață poate aduce multe beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceste beneficii poatefi chiar reducerea riscului de Alzheimer.

MIND este o dietă creată de cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay) și este un hibrid dintre cele două diete sănătoase pentru inimă, ambele reduc riscul de hipertensiune arterială, diabet, atac de cord și accident vascular cerebral.

În studiile inițiale, dieta MIND a oferit un beneficiu suplimentar uriaș - scăderea riscului de boală Alzheimer cu până la 53% la participanții care au aderat la ea riguros și cu aproximativ 35% la cei care au făcut-o doar moderat. Dar cheia este să începeți cât mai devreme, indiferent de vârstă, deoarece se pare că cu cât urmați mai mult această dietă, cu atât este mai mic riscul de a dezvolta Alzheimer.

Ce alimente să consumi

Dieta MIND presupune să consumați legume cu frunze verzi și alte legume, nuci, afine sau căpșuni, fasole, cereale integrale, peşte, carne de pasăre, ulei de masline, vin; în același timp, dieta limitează consumul de carne roșie, unt, iar margarina trebuie redusă la mai puțin de o lingură pe zi, brânză, produse de patiserie, dulciuri, mâncare prăjită sau fast-food trebuie redusă la o porție în total pe săptămână.

Dieta MIND nu este complicată. În fiecare zi presupune cel puțin trei porții de cereale integrale, o salată și o altă legumă, împreună cu un pahar de vin. În majoritatea zilelor, consumați nucă în locul unei gustări. Consumați în fiecare zi fasole, carne de pasăre și fructe de pădure cel puțin de două ori pe săptămână și pește cel puțin o dată pe săptămână.

La fel de important este ceea ce nu trebuie să mănânci. Grăsimea solidă trebuie redusă la sub o lingură pe zi. O dată pe săptămână puteți alege brânză sau patiserie sau mâncare prăjită sau fast-food, arată medicalxpress.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel