Minerale direct în apa de la robinet pentru combaterea tensiunii arteriale ridicate

Dacă aveți hipertensiune arterială, este posibil să vi se recomande să reduceți sarea. S-ar putea chiar să luați medicamente. Acestea sunt strategii bune, dar cum ar fi să putem reducem tensiunea arterială de fiecare dată când bem un pahar de apă de la robinet?

Un nou studiu, publicat marți în Journal of the American Heart Association, sugerează că adăugarea de calciu și magneziu în apa potabilă ar putea ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale în întreaga populație. Strategia rezultă din cercetări care au analizat impactul surselor de apă potabilă asupra sănătății oamenilor dintr-o zonă din coasta Bangladeshului afectată de intruziunea apei de mare. Locuitorii s-au bazat pe apa din iaz sau subteran ca principală sursă de apă, notează revista Hearth

Studiul a comparat nivelul tensiunii arteriale în rândul persoanelor care beau apă sărată cu cele care beau apă dulce. Chiar dacă se cunoaște că sodiul crește nivelul tensiunii arteriale, participanții la studiu care au băut apa salină au avut tensiunea arterială mai mică. Acest lucru nu a fost din cauza sodiului, cred cercetătorii, ci mai degrabă din cauza altor două minerale din apă - calciu și magneziu.

"Calciul si magneziul sunt protectoare; scad tensiunea arteriala", a spus Abu Mohammed Naser, un coleg postdoctoral la Scoala de Sanatate Publica Rollins de la Universitatea Emory din Atlanta si autorul principal al studiului. „Ceea ce bănuim că se întâmplă este că acestea depășesc efectele nocive ale sodiului asupra tensiunii arteriale".

Aceasta este o veste bună pentru oamenii din Bangladesh, care nu au surse alternative de apă potabilă, spre deosebire de oamenii din țările mai dezvoltate, unde instalațiile de epurare desalinizează apele subterane contaminate.

Dar, de asemenea, concluziile ar putea avea implicații asupra oricărei populații care se luptă pentru a reduce hipertensiunea, care este principala cauză de moarte precoce prevenită la nivel mondial, afectând peste 1,3 miliarde de persoane la nivel mondial și 116,4 milioane de americani.

Analiza a reunit datele obținute în urma a două studii care au urmat participanților din mai multe comunități din coasta Bangladeshului, atât în anotimpurile uscate, cât și în muson, când cantitatea de salinitate din apă a fluctuat.

S-a constatat că cei care beau apă ușor salinizată aveau un nivel mediu de tensiune arterială sistolică cu 1,55 mmHg mai mic decât cei care beau apă dulce. Nivelul mediu al tensiunii arteriale diastolice a fost mai mic cu 1,26 mmHg. Systolic este numărul maxim în măsurarea tensiunii arteriale, iar diastolic este numărul de jos.

Prin testarea probelor de urină, cercetătorii au determinat ca cei cu tensiune arterială mai mică să aibă, de asemenea, niveluri mai mari de calciu și magneziu în sistemul lor, pe care le-au atribuit consumului de apă salată.

Reducerea tensiunii arteriale a fost mică, dar semnificativă și demnă de explorare ulterioară, a spus dr. Robert M. Carey, profesor de medicină la Universitatea din Virginia, care nu a fost implicat în noul studiu. El a ajutat la scrierea celor mai recente ghiduri asupra tensiunii arteriale pentru American Heart Association și American College of Cardiology.

„Cred că este destul de clar din multe studii diferite că o mică reducere a tensiunii arteriale, făcută în mod constant, poate avea un impact major în reducerea bolilor cardiovasculare și a AVC", a spus el.

Carey a avertizat că rezultatele din Bangladesh ar trebui să fie replicate într-un cadru clinic pentru a confirma că apa potabilă fortificată cu calciu și magneziu a fost esențială pentru scăderea tensiunii arteriale.

Descoperirea ar putea ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale

Dacă aceste rezultate sunt confirmate, „ai fi capabil să influențezi nivelul tensiunii arteriale în populația medie", a spus el. "Aceasta este diferită de abordarea pe care am adoptat-o istoric, în care așteptăm până când cineva devine hipertensiv și apoi introducem modificări ale stilului de viață, apoi adăugăm terapie medicamentoasă pentru a ajuta indivizii să-și reducă tensiunea arterială. Cred că trebuie să facem ambele."

Numeroase studii au arătat atât calciul cât și magneziul sunt importante pentru menținerea tensiunii arteriale bune. Nu este recomandată utilizarea suplimentelor de vitamine și minerale pentru prevenirea bolilor cronice, potrivit Academiei de Nutriție și Dietetică. De fapt, AHA recomandă oamenilor să-și procure vitaminele și mineralele direct dintr-o dietă plină de nutriție.

Dar majoritatea americanilor nu reușesc să obțină necesarul zilnic prin alimentele pe care le mănâncă.

Naser a spus că acest lucru se datorează în mare parte faptului că oamenii nu mănâncă suficiente alimente bogate în aceste minerale. Dar, de asemenea, el îl atribuie nivelurilor mai scăzute de nutrienți în general, din sol, de la supra-agricultură și schimbările climatice influențate de schimbările climatice.

Adăugarea acestor minerale la apa potabilă ar putea fi un mod eficient de a contracara o parte din această problemă, a spus Naser. Și apa ar putea, de asemenea, să facă un sistem de livrare mai bun pentru unele minerale decât alimentele, deoarece "substanțele chimice din alimente pot interfera cu absorbția. Biodisponibilitatea este scăzută. Dacă puteți suplimenta sau adăuga calciu și magneziu în apă, există șanse mari ca acestea să fie absorbit mai bine ".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel