Ministerul Sănătății, 28 de proiecte de acte normative retrase. „Trebuie reanalizate”

Documente
Ministerul Sănătății a retras astăzi din procesul de dezbatere publică sau avizare interministerială un număr de 28 acte normative. „Trebuie reanalizate”, a spus ministrul Victor Costache, care a dat un singur exemplu de astfel de proiect.

Ministerul Sănătății a retras 7 ordine de ministru aflate în consultare publică la rubrica Transparență Decizională și alte 21 proiecte de hotărâri de guvern, ordonanțe de urgență și legi inițiate și aflate în avizare interministerială.

„Am primit mai multe semnale și nemulțumiri din partea pacienților, dar și a profesioniștilor din sistem cu privire la o serie de documente aflate în dezbatere publică sau pe circuitul de avizare. Aceste acte trebuie rediscutate, reanalizate și regândite cu toți factorii implicați pentru că dorim ca deciziile pe care le luăm să răspundă cerințelor actuale în vederea creșterii calității în domeniul sanitar. Un exemplu îl reprezintă Legea privind exercitarea profesiilor în sistemul de sănătate. Actul normativ vizează activitatea și are impact asupra tuturor celor care lucrează în sistem, motiv pentru care se impune a fi elaborat cu atenție și responsabilitate, în funcție de solicitările și nevoile tuturor categoriilor de personal", a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel