Ministrul Sănătății A DEMISIONAT! Victor Costache pleacă. Ludovic Orban, DECLARAȚII OFICIALE!

Dr Victor Costache, ministrul Sănătății.
Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a demisionat, în plină criză de coronavirus. Ludovic Orban, declarații

Ludovic Orban: În cursul acestei dimineți, domnul ministru Victor Costache și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Sănătății, din motive personale și profesionale. 

Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui României Klaus Iohannis această demisie pentru a putea să se emită decretul de revocare.

Aproape 5 luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care-l conduc, am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante benefice pentru sistemul medical. 

Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o. 

În ceea ce privește funcția de ministru al Sănătății, îl voi propune președintelui  Klaus Iohannis pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru.

Domnul secretar de stat face parte din echipa de la Ministerul Sănătății, a fost, este  și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus. Deja stăpânește foarte bine toate procedurile, tot planul de măsuri. 

Astăzi se găsește la Suceava, l-am sunat și l-am informat privitor la intenția mea de a-l propune ministru al Sănătății, urmând să revină în București și să discutăm toate detaliile. 

Voi continua să întăresc echipa de la Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății își va crește în continuare capacitatea de a face față provocărilor fără precedent datorate epidemiei de coronavirus. 

Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite: întărirea DSP-urilor pentru a face față nevoilor crescânde în activitate datorate epidemiei de coronavirus; creșterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice; asigurarea condițiilor normale de viață cu respectarea regulilor în carantină și în izolarea la domiciliu; efectuarea tuturor operatiunilor caracteristice pentru directiile de sanatate publică, la timp, cu promptitudine, și în condiții de eficiență maximă.

Urmărim în continuare obiectivul de creștere a capacității de diagnosticare. Aici trebuie să fac precizare.  Institutul Național de Sănătate Publică în baza recomandărilor venite de la Comisia Europeană a instituit un sistem de diagnosticare stabilind care sunt prioritățile de diagnosticare. Toate aceste priorități de diagnosticare rămând valabile! Continuăm ca în diagnosticare să aplicăm aceste reguli care sunt stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică în conformitate cu recomandările care există și de la nivel european și de la nivel internațional. 

DE asemenea urmărim în continuare apăfarea spitalelor; procurarea de urgență a materialelor, echipamentelor necesare pentru a asigura protecția medicilor, a asistenților, angajaților spitalelor. Indiferent că sunt spitale din subordinea MInisterului Sănătății, spitale din subordinea Ministerului Transporturilor, spitale aflate în subordinea autorităților locale, avem prioritate zero achiziția de materiale, echipamente, dispozitive, absolut necesare pentru a putea proteja angajații spitalelor și de asemenea pacienții din spitale care sunt tratați pentru alte afecțiuni. 

Punem în practică, în continuare, planul de pregătire a spitalelor pentru tratarea pacienților infectați. Păstrăm, practic, aceeași strategie care este stabilită și, gradual, pregătim toate spitalele care intră în dispozitivul strategic, gândit pentru tratarea pacienților care sunt infectați cu coronavirus, pregătirea lor pentru momentul în care vor trebui să intre în dispozitivul de tratare.

 

știrea inițială: 

Interimar, funcția de ministru al Sănătății ar putea fi ocupată de dr Nelu Tătaru, arată surse ale DC Medical. 

Motivul principal al fi declarațiile de ieri legate de testarea în masă. 

Anunțul ar urma să fie făcut de premierul Ludovic Orban la ora 10.30

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel