Ministrul Sănătății, declarație despre examenul de Rezidențiat

Conf dr Victor Costache.  Foto:  DC Medical
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că examenul de Rezidențiat va avea loc pe 8 decembrie, conform procedurii în vigoare. 

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a dat asigurări că examenul de Rezidenţiat din acest an va avea loc pe data de 8 decembrie, conform procedurii în vigoare.

Victor Costache a anunțat, la preluarea mandatului de ministru al Sănătății, o prioritizare a direcţiilor principale în domeniu, citează agerpres.ro.

„Unul dintre primele aspecte care trebuie menţinute funcţionale este examenul de Rezidenţiat. Susţinem - nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întreaga ţară care se pregătesc de ani de zile pentru acest examen şi este un moment de cotitură în viaţa oricărui student la medicină - desfăşurarea acestui examen conform procedurii în vigoare pe 8 decembrie. Încă din prima zi a mandatului am vorbit cu studenţii. Acest examen va avea loc pe 8 decembrie. Niciun absolvent care reuşeşte să treacă pragul de 60 la sută şi să reuşească la examenul de Rezidenţiat nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluţii pentru aceşti tineri", a afirmat Costache.

El a subliniat că peste 30.000 de medici au părăsit ţara în ultimii 30 de ani și că „ar fi aberant să nu integrăm aceşti tineri care au muncit timp de şase ani, care au reuşit la un examen de licenţă şi sunt importanţi pentru ţara noastră şi sistemul medical", a precizat demnitarul.

O altă prioritate a mandatului său este aceea de a găsi imediat o soluţie pentru o rectificare bugetară pozitivă.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că tabu-urile trebuie lăsate de o parte, iar pacientul trebuie aşezat în centrul sistemului. "Vrem să aducem mai mulţi bani în sănătate. Deci - rectificare bugetară, dar şi asigurările complementare în sănătate sunt o soluţie. Multă lume a evitat acest subiect în toţi aceşti ani, dar suntem în Europa, într-o ţară europeană. Trebuie să lăsăm tabu-urile de o parte, să avansăm şi să punem pacientul în centrul sistemului", a declarat Victor Costache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel