Ministrul Sănătății după vizita la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București: „Am avut senzația că m-am întors în timp"

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea  FOTO: DC Media Group
Ministrul Sănătății a făcut o vizită inopinantă vineri, 21 iunie, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta în urma unor sesizări ale pacienților.

Ministrul Sănătății, vizită. „Am trăit o dezamăgire foarte mare, am avut senzația că m-am întors în timp. Pacienții nu trebuie să suporte, pe lângă boală, condițiile proaste pe care această unitate sanitară le oferă. Pe lângă lipsa dotărilor cu aparatură și mobilier, mizeria m-a deranjat la fel de mult. Nu înțeleg blazarea personalului medical, de ce acceptă să-i expună pe pacienți și pe ei înșiși, acceptând aceste condiții de foarte multă vreme. Voi lua urgent măsuri pentru ca această situație să fie remediată", a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după vizita pe nepusă masă la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, conform unui comunicat al ministerului.

Vizita oficialului a survenit pe fondul unor sesizări primite de pacienți care reclamă condițiile proaste pe care le-au suportat pe perioada internării la unitatea medicală amintită.

Ministrul Sănătății, vizită: în urmă cu două luni

Potrivit Ministerului Sănătății, Sorina Pintea s-a întâlnit, în urmă cu două luni, cu consiliul medical și conducerea Spitalului Marius Nasta în care a solicitat întocmirea urgentă a necesarului de dotări și reparații pentru acest spital. Ministrul a spus la vremea aceea că va finanța lucrările de reparații necesare și achiziția de aparatură, astfel încât să fie îmbunătățite condițiile de cazare și serviciile medicale.

Însă cum necesarul transmis de conducerea Spitalului Marius Nasta ministerului nu ar acoperi în totalitate nevoile de reparații și dotare, Sorina Pintea a hotărât să se implice personal în întocmirea necesarului de investiții pentru reparații și dotări:

„În primul rând, este necesar să suplimentăm urgent personalul care asigură curățenia în pavilionul Zerlendi (n. r. pavilionul inspectat azi de oficial), care are în componență 3 secții cu 160 de paturi. De asemenea, cei 8,4 milioane lei solicitați cu siguranță nu sunt suficienți pentru ca toate corpurile de clădire ale Spitalului Marius Nasta să fie reabilitate, la fel cum nici lămpile ultraviolete solicitate nu sunt singurele echipamente necesare pentru dotarea acestui spital. Vom analiza și care vor fi sancțiunile pe care le vom aplica în acest caz".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel