Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Sănătății: În 7 ani vom avea și spitale regionale
05 sep, 16:12
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, 5 septembrie, la inaugurarea spitalului de la Mioveni, că România va avea spitale regionale finalizate în 7 ani. 
de  Adisa Codruț
Sorina Pintea, ministrul Sănătății. Foto: DC Medical

Ministrul Sănătății, spitale regionale. ”Povestea acestui obiectiv a început acum 7 ani, concepție, proiectare, execuție. Dotarea și structura acestei unități medicale răspund nevoilor de îngrijire medicală din zonă”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Spitalul Orășenesc de la Mioveni a fost ridicat de la zero, are şase etaje, 250 de paturi şi a costat 63 de milioane de euro cu TVA -
fonduri guvernamentale și ale administrației locale. Autorităţile locale mai trebuie să obţină avizele necesare funcţionării şi să angajeze medici pe posturile libere.

Noua unitate medicală va deservi peste 100.000 de persoane din regiune, dispune de secții precum UPU, ATI, laborator de Radiologie și Imagistică Medicală (RMN, CT, RX), Ambulatoriu de Specialitate, secție de Pediatrie, Ginecologie, Medicină Internă, Chirugie, Neurologie, Cardiologie. Spitalul este dotat cu un bloc operator fomat din 3 săli de operație și aparatură de înaltă performanță. 

Ministrul Sorina Pintea l-a însoțit pe premierul Viorica Dăncilă la Mioveni. Prim-ministrul a declarat că, până acum, mulţi reproşau guvernanţilor că nu se fac investiţii în sănătate, iar inaugurarea din Argeş ar arăta tocmai opusul, conform Agerpres.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, afirmă, potrivit sursei citate, că spitalul inaugurat azi va fi funcțional din decembrie: ”Investiţia este de 68 milioane de euro: 20 milioane prin PNDL, 4 milioane din fondul de rezervă al premierului, 44 milioane Consiliul Local Mioveni. Este prima etapă, în următoarele două luni vor fi recepţia, testele, autorizaţia de la Sanepid, licenţa de la ISU şi după vom preda consiliului de administraţie această unitatea spitalicească (...) Probabil că în jurul datei de 1 decembrie secţiile actuale se vor muta în casă nouă, urmând ca apoi consiliul de administraţie şi conducerea spitalului să scoată la concurs posturile disponibile”.

Ştiri Recomandate

Comentarii