Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ordinul care îi va oferi pacientului posibilitatea să i se prescrie un medicament neautorizat, cu studii clinice
Ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va fi pus în dezbatere publică un proiect de ordin care va facilita accesul la tratament al pacienţilor cu maladii invalidante, cronice grave sau care le pun viaţa în pericol.
de  Adisa Codruț

Pacient, medicament neautorizat. "În seara aceasta, pe Transparenţă decizională veţi putea vedea modificarea unui ordin pentru a facilita accesul pacienţilor suferinzi de maladii invalidante, cronice grave, ori maladii care se consideră că le pun viaţa în pericol şi care nu pot fi trataţi corespunzător cu ajutorul unui medicament autorizat la medicamente neautorizate dar care devin disponibile din considerente umanitare. Producătorul pune la dispoziţia pacientului tratamentul de ultimă instanţă până la momentul în care medicamentul va fi autorizat de punere pe piaţa din România. De asemenea, tot prin acest ordin există posibilitatea la nivel de pacient să i se prescrie un medicament neautorizat, dar care are studii clinice în faza a doua finalizate. Avem şi posibilitatea de a-l deconta. Deci, până la urmă, cromoglicatul pe care l-am promis pe lista de compensate în final va ajunge. Sigur, vor fi dezbateri publice. (...) Nu plec de la Ministerul Sănătăţii până ce acest ordin nu va fi semnat, poate chiar săptămâna viitoare", a declarat Sorina Pintea, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, potrivit Agerpres.

Sorina Pintea a precizat că Centrul European de Excelenţă în Mastocitoză de la SUUB, coordonat de prof. Horia Bumbea, este în top 5 în Europa. Reprezentatul Asociaţiei Suport Mastocitoză România, Nicoleta Vaia, i-a mulţumit reprezentantului MS pentru demersul său.

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?