Ministrul Sănătății, vești pentru domeniul HORECA. Când ar putea fi deschise restaurantele

Ministrul sănătății a vorbit despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus, care au speriat deja populația și au amânat o nouă relaxare a măsurilor, inițial stabilită pentru 1 iulie.

"Suntem la trei săptămâni în care Guvernul, Ministerul Sănătății, și-a asumat această creștere, în condițiile în care am făcut trei măsuri de relaxare și am avut și weekend-uri prelungite. Suntem la trei săptămâni în care o parte dintre cei care și-a dat acordul pentru relaxarea unor măsuri, au respectat aceste măsuri”.


În contextul acestor creșteri, Nelu Tătaru spune că deschiderea restaurantelor va putea avea loc în condițiile în care evoluția epidemiologică o va permite. 


„Evaluăm fiecare creștere, fiecare săptămână, acea perioadă de incubație de 14 zile. În măsura în care această evoluție ne va permite să mergem cu relaxări, inclusiv cu restaurantele. Am avut discuții ieri, împreună cu prim ministrul, cu cei din HORECA. Astăzi s-a constituit grup de lucru pentru acele norme și măsuri de aplicare în vederea redeschiderii restaurantelor. În condițiile în care evoluția o va permite, vom avea aceste relaxări”, a mai spus Nelu Tătaru. 

 

Riscăm o nouă stare de Urgență?

Întrebat dacă această evoluție a cazurilor de COVID ar putea aduce cu sine și o nouă stare de urgență pentru români, ministrul Sănătății a explicat că deocamdată nu se pune problema de măsuri atât de drastice, potrivit DC News. 


„În acest moment, nu avem acest pericol, al stării de urgență. Gestionăm numărul de cazuri. Gândim ca și evoluție până pe 15 iulie, dacă este necesară prelungirea stării de alertă sau nu” a precizat ministrul Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel