Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: partea medicală, îngrădită de hotărârea CC

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un nou apel la respectarea măsurilor de distanțare fizică, în contextul în care numărul de persoane internate în spital continuă să crească din cauza infecției cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face apel la respectarea normelor de distanțare fizică. El a făcut declarații după ședința de Guvern în care a criticat imaginile de pe litoralul românesc, unde nimeni nu păstrează distanța fizică și nu respectă nicio regulă de prevenire a răspândirii virusului.

„Avem astfel de imagini de vreo patru săptămâni am făcut și facem în continuare apel la tot ce înseamnă distanțare fizică, respectarea unor recomandări și precauții”.
El a mai arătat că posibilitatea de intervenție în ce privește măsurile de prevenire a răspândiri virusului a fost limitată prin hotărârea Curții Constituționale.

„Partea medicală, pe care sistemul medical, tot ce înseamnă Comitetul Național pentru Situații de Urgență, putea să o desfășoare ne-a fost îngrădită, chiar limitată de hotărârea Curții Constituționale. Suntem într-un weekend în care cred că toată lumea, chiar cei care vor trebui să decidă săptămâna viitoare în Parlament cam ce se poate întâmpla atunci când nu avem aceste pârghii, atât că putem iniția acele izolări a persoanelor cunoscute, carantinări a persoanelor care nu au această boală, dar sunt suspecte de contact cu anumite persoane sau sunt venite din anumite zone, pot face ca noi să putem limita acele imagini pe care le-ați văzut (de pe litoral. n.r.).

Stipularea organelor de control, colaborarea noastră cu agenții economici care beneficiază de aceste relaxări, cu populația civilă care sunt beneficiari ai acestor relaxări, ar trebui să fie în contextul acestor norme pe care le-am precizat la fiecare etapă de relaxare. În condițiile în care doar noi, ca parte medicală, parte guvernamentală, respectăm aceste reguli, vom vedea imagini ca cele pe care le-am văzut în acest weekend”, a menționat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel