Ministrul Sănătății: trebuie să schimbăm mentalităţi

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea
Ministrul Sănătății a declarat că în sistemul medical trebuie schimbată mentalitatea, dar că asta este cel mai greu de făcut. Ea a făcut mai multe aprecieri după vizitele de la unitățile medicale din țară.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat schimbarea mentalităților din sistemul medical este cel mai greu lucru ce ar trebui făcut. Asta a fost ceea ce a observat ea, în urma mai multor vizite la unitățile medicale din țară, potrivit agerpres.ro.

„Spuneam la începutul mandatului meu că trebuie să schimbăm mentalităţi. Este lucrul cel mai greu de făcut şi pot să spun asta şi după vizitele pe care le-am făcut în spitale. Trebuie să schimbăm mentalităţi. Toate aceste vizite ne-au demonstrat ceea ce ştim cu toţii: omul sfinţeşte locul. Am văzut echipe care, indiferent de gradul de finanţare de care au beneficiat, au ştiut să folosească puţinele resurse pentru a da un act medical de calitate”, a afirmat ministrul, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Potrivit ministrului, curăţenia din spitale sau comportamentul personalului medical față de pacienți și aparținători nu ține de gradul de finanțare. „Curăţenia nu ţine de gradul de finanţare. Modul în care personalul medical comunică cu pacienţii şi aparţinătorii nu ţine, de asemenea, de gradul de finanţare", a spus ministrul, într-o întâlnire cu cadre medicale din ţară, între care medici şi asistenţi medicali, care au ales să se întoarcă în România, mai arată sursa citată.

Sorina Pintea consideră că medicii care s-au întors sau se vor întoarce în ţară după ce au lucrat în străinătate ar putea să aducă în sistemul medical românesc know-how.

"Sănătatea nu are culoare politică. Deci această discuţie nu este o discuţie politică. Este o discuţie despre viitorul nostru. Pentru că pacienţi avem de toate culorile politice. Avem aici, astăzi, medici, asistenţi medicali care au ales să se întoarcă din străinătate sau care îşi doresc să se întoarcă, avem specialişti nume mari în sănătate. (...) Putem beneficia de un know-how, cu siguranţă, din sistemele mai dezvoltate de sănătate pentru a putea îmbunătăţi sistemul nostru”, a afirmat ministrul

Problemele legate de Rezidențat, rezolvate de o comisie ce va fi înființată

Tot joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va fi înfiinţată o comisie care să preia toate problemele legate de Rezidenţiat. Acest demers va fi făcut având în vedere solicitările de la mai mulţi medici. „Am primit nişte propuneri de la câţiva medici entuziaşti, care mi-au spus că vor să facă parte dintr-o comisie de Rezidenţiat de pe lângă Ministerul Sănătăţii.

Ei au spus 'dar nu există această comisie'. Nu-i nimic, o înfiinţăm. Sunt şapte medici, înfiinţăm această comisie care să preia de la toate comisiile, toate specialităţile, problemele legate de Rezidenţiat şi apoi noi le vom discuta cu universitatea”, a precizat Sorina Pintea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel