Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mită, spitale: topul unităților medicale în care se mai cere mită, în România
24 sep 2019 / 13:08
Un top al spitalelor în care se mai cere mită în România a fost dat publicității. În ciuda măsurilor fără precedent care s-au luat, mai există pacienți care spun că li s-au cerut bani.
de  Adisa Codruț
Euro    FOTO: Pixabay

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se află pe locul al doilea într-un top al mitei, întocmit de Anti-Bribery Synergy, pe baza răspunsurilor pacienţilor din 352 unităţi medicale din întreaga ţară, potrivit agerpres.ro.

Spitalul Judeţean Brăila ocupă locul al doilea în acest top, după ce, în perioada ianuarie - iulie, 147 de pacienţi au declarat că li s-a cerut mită în timp ce erau pacienţi în unitatea medicală respectivă.

Pe locul întâi se află Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu 153 de răspunsuri afirmative, iar pe locul al treilea Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Ioan" din Bucureşti, cu 98 de răspunsuri afirmative la întrebarea "Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?".

Potrivit raportului întocmit de Anti-Bribery Synergy, la întrebarea "Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?" pusă în cele 352 de unităţi medicale din întreaga ţară, au fost primite aproximativ 3.800 de răspunsuri afirmative. 

Anti-Bribery Synergy, un organism de certificare acreditat internaţional şi cu operaţiuni la nivel global specializat în audit, evaluare şi certificare a sistemelor de management anti-mită, bazate pe standardul internaţional ISO 37001, a publicat recent un top al mitei în spitalele din România, în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătăţii, care a avut drept scop monitorizarea performanţelor operaţionale în domeniul combaterii mitei în spitalele din România.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?