Mohammad MURAD, despre importanța testării: „Dacă nu intervine statul, avem peste 30% din industria HORECA și hotelieră care nu-și mai revine”

Mohammad Murad. Foto: Agerpres
EXCLUSIV
Mohammad MURAD, fondator și președinte Phoenicia Hotels, a explicat la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group, că dacă industria hotelieră și HORECA nu va fi susțintă, va muri. 

Testarea masivă ar putea fi o soluție pentru redeschiderea economiei, au subliniat participanții la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group. Din economie, poate cea mai afectată ramură este cea a industriei hoteliere și HORECA. Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, fondator și președinte Phoenicia Hotels, a arătat că „astăzi, industria turistică în România este în comă! Deci, avem nevoie, și am făcut apel de nenumărate ori. Am auzit numai vorbe, nimic în fapte. (...) Gradul de ocupare a fost sub 20%. Pierderea noastră anuală depășește 7 miliarde de euro, la nivel de industrie”.

El a explicat că statul român ar trebui să susțină concret, cu măsuri și cu fonduri, redeschiderea acestei industrii care acum este în prag de colaps. 

„M-aș bucura foarte mult ca în zona de industrie hotelieră și HORECA să avem o planificare foarte clară, așa cum face statul tot timpul când are nevoie de bani în plus, ne trezeam cu câte o taxă în plus. Și noi am fost partenerii care am spus „da, plătim, e OK, este un moment în care România are nevoie de noi”. Acum a apelat, după 20-30 de ani în activitate am apelat la stat și spunem că acum noi avem nevoie, iar așa cum știți foarte bine, răspunsurile sunt pierdute prin ministere și de la un ministru la altul. S-a promis, a fost o ordonanță de guvern dată pentru un mic ajutor (...) așa cum am făcut noi și am onorat toate obligațiile și când a fost nevoie să plătim taxe în plus - dar acum este nevoie ca măcar taxele, și în special cele locale și altele să fie un pic blocate pentru acest moment drastic pe care îl trăim noi. 20% grad de ocupare la nivel de industrie hotelieră înseamnă pierdere sigură! Domnul Arafat spunea că nu se poate o revenire la 100%. Noi nu vrem 100% și nu vrem să intrăm pe actul medical, dar pe de altă parte dorim să nu intrăm nu în comă, în moarte! Deci, e o problemă majoră, dacă nu intervine statul. La ora asta avem peste 30% din industria HORECA și hotelieră care nu-și mai revine. În fiecare zi această cifră va crește. Noi nu avem rezistența pe care o au alte țări, gen Franța, Germania, Italia, Spania. Deci, singurul sector economic unde este 99% capital românesc este Turismul. Dacă pierdem acest sector care este foarte important pentru noi și pentru România este un lucru foarte trist, din păcate, și din nou dăm dovadă că nu suntem buni decât declarativ”, a spus Mohammad Murad. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel