Monica Pop, reguli pentru protecția medicilor: „Să fim medici, nu pacienți!”

Prof Dr Monica Pop. Foto: DC Medical
Medicul Monica Pop lansează o propunere pentru protecția medicilor din spitale, după ce un număr mare de medici și asistenți s-au infectat cu noul coronavirus.

Prof. dr. Monica Pop propune o serie de reguli pentru medici, cu scopul de a fi protejat personalul medical, în contextul în care un număr mare de cadre medicale și asistenți s-au infectat cu noul coronavirus.

„SĂ FIE MEDICI și ASISTENȚI, NU PACIENȚI! LĂSAȚI-I SĂ VĂ SALVEZE VIEȚILE !

1. - Personalul din UPU să poarte combinezoane, echipamente complete (inclusiv ochelari de protectie) nu doar halate, măști și mănuși.
2. - Orice pacient care se internează în urgență să fie testat la internare. În cazul în care e pozitiv, se izolează și se iau măsuri speciale de protecție pentru medici, asistente și infirmiere.
3. -Orice transfer al unui pacient din provincie sau din același oraș să se facă numai după testare, cu menționarea rezultatului.
4. - Nebulizare în UPU și în Camerele de gardă să se facă de 2-3 ori pe zi (metodă superioară de dezinfecție de care ar trebui să dispună toate spitalele)
5. -Organizare a timpului: timp de lucru în ture de 3 ore, apoi odihnă alte 3, tabel organizat pe ore în timpul zilei cu medicii și asistenții din echipa de gardă și cu ceilalți din spital pe timpul zilei.
6. -În perioada de odihnă: apă minerală, ceaiuri, hrană corespunzătoare, relaxare.
7. Personalul să fie prezent la nevoie, nu chemat permanent fără să fie cazul.
Bineînțeles, cu metodele corecte de dezinfecție indicate din punct de vedere epidemiologic, nu numai acum, ci și în perioadele normale, fără epidemii.

Repet: SĂ FIM MEDICI, NU PACIENȚI!”, a scris ea pe pagina de socializare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel