Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Monitorizarea funcțiilor vitale, copii: aparat donat Spitalului Județean din Alba Iulia
05 aug 2019 / 20:43
Un aparat medical pentru monitorizarea funcțiilor vitale a ajuns la Secia pediatrie a Spitalului Județean din Alba Iulia. Aparatul este primul care dă alarma în cazul unor modificări în starea unui copilul bolnav.
de  Adisa Codruț
Aparatură medicală

Un aparat medical în valoare de aproape 6.000 de euro a fost donat Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia. Aparatul va monitoriza funcţiile vitale și a fost donat de către Camera Executorilor Judecătoreşti şi Asociaţia S.A.H. 2013, potrivit unui comunicat citat de agerpres.ro.

"Prin donaţia făcută, Camera Executorilor Judecătoreşti, de pe raza judeţelor Alba, Sibiu şi Hunedoara, împreună cu Asociaţia S.A.H. 2013, au contribuit la dotarea secţiei, şi, implicit, la salvarea şi îngrijirea la nivel înalt a micilor pacienţi cu afecţiuni care necesită monitorizare continuă", se menţionează în comunicat.

Aceste dispozitive medicale măsoară funcţiile de bază ale corpului uman şi sunt primele care dau alarma în cazul detectării unei modificări în starea unui copil bolnav.

"Echipamentul medical, ce constă într-un monitor ale funcţiilor vitale ecran 12, Tip B125, în valoare de 26.742 lei cu TVA, şi o masă pentru aparate, în sumă de 634 lei, a fost primit cu recunoştinţă de către întreaga echipă medicală a secţiei de Pediatrie", arată Biroul de presă al SJU Alba Iulia. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?