Morți de COVID-19 în Norvegia. Raed Arafat, reacție FERMĂ: "Asta e realitatea"

Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a reacționat, luni, 18 ianuarie, la cazurile de vârstnici din Norvegia care au decedat după ce li s-a administrat vaccinul COVID-19.

„Dacă vorbim de persoane cu boli terminale, după cum am înțeles, adică persoane a căror speranță de viață era scurtă, probabil că aceștia nu puteau să suporte vaccinul. Se poate impune, ca în anumite situații cu boli terminale, medicul să nu recomande vaccinul, dar asta nu poate fi folosit împotriva vaccinului și să spui că acesta ucide persoanele în vârstă.

Realitatea e că în Norvegia, unde speranța de viață e foarte mare și în centrele rezidențiale sunt oameni de peste 85-90 de ani și care sunt și cu probleme terminate, la unii oameni, după ce vaccinul le-a fost administrat, să le fie letal. Dar, acum trebuie să vină și să spună dacă există legătură directă de cauzalitate și acest lucru nu a fost stabilit și nu s-a zis. E doar corelarea momentului. Poate că persoana respectivă deceda și fără vaccin. Trebuie să vedem studiile care vor veni de la autoritățile norvegiene și dacă vor găsi o chestie de cauzalitate și ulterior să existe recomandări suplimentare. La acest moment, nu știu să fie vreo recomandare din partea Agenției Europene pentru Medicamente. Dacă vor descoperi că există limitări, vor veni cu precizări suplimentare în acest sens“, a spus Raed Arafat în direct, la Digi 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel