Murături. De ce le consumă sportivii și ce efect au în organism

Sportivii beau zeama de la murături, pentru a preveni crampele musculare. Care este efectul. 

Murăturile sunt bogate în sodiu. Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan spune că avem nevoie de aproximativ 500 de miligrame de sodiu în fiecare zi pentru a ajuta la mișcările musculare, la transmiterea impulsurilor nervoase și la reglarea nivelurilor de lichide din corp. Cu toate acestea, adulții ar trebui să își limiteze în mod ideal aportul de sodiu la mai puțin de 2.300 de miligrame în fiecare zi.

Potrivit Harvard Health Publishing, unii sportivi beau zeama de la murături în fiecare noapte pentru a preveni crampele musculare. Potrivit  sursei citate, deshidratarea sau dezechilibrele electrolitice ar fi cauza crampelor musculare, dar există puține dovezi solide.

Pentru a trata crampele musculare, Clinica Mayo recomandă întinderile, aplicarea unui pachet de gheață sau comprese calde și dușurile fierbinți. De asemenea, este important să rămâi hidratat pentru a evita crampele. Clinica Mayo spune, de asemenea, că un supliment de vitamina B poate fi de ajutor, dar că există dovezi limitate că acest lucru funcționează cu adevărat.

Refluxul acid


Potrivit Clinicii Cleveland, mulți oameni cred că zeama de la murături poate ajuta la tratarea refluxului acid. Raționamentul din spate este că murăturile fermentate pot oferi probiotice sănătoase. Cu toate acestea, site-ul web al Cleveland Clinic afirmă că există puține dovezi că murăturile ar ajuta latratarea refluxului acid.

Pentru a trata refluxul acid, Cleveland Clinic recomandă să consumați mese mai mici, să faceți exerciții fizice regulate, să mențineți o greutate sănătoasă și să stați departe de factorii declanșatori cunoscuți, cum ar fi alimentele foarte grase sau alcoolul. De asemenea, poate fi util să nu mai mâncați câteva ore înainte de culcare pentru a preveni refluxul acid.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel