Mylan România: Vaccinurile contra gripei, livrarea completă se încheie săptămâna aceasta

Fiole
Compania Mylan România, furnizor de vaccin gripal din licitația națională de anul acesta, termină săptămâna aceasta livrarea tuturor vaccinurilor contra gripei comandate de statul român

Compania Mylan România, furnizor de vaccin gripal în licitația națională de anul acesta, anunță livrarea completă și la timp a comenzilor de vaccin pentru acest sezon, către distribuitori.

Aceștia au livrat deja către furnizorii de servicii de sănătate (Direcțiile de Sănătate Publică de la nivel național) 1.050.000 de doze, urmând ca săptămâna aceasta să livreze și ultima tranșă de 450.000 de doze către beneficiari, conform acordului Ministerului Sănătății pentru sezonul 2019-2020.

Disponibilitatea stocurilor a fost un subiect critic în acest an, din cauza modificărilor frecvente ale tulpinilor dominante de virus gripal și a dificultăților OMS de a recomanda la timp tulpinile virale compoziția vaccinurilor gripale, pentru emisfera nordică, pentru sezonul 2019/2020.

Producerea vaccinului gripal este un proces extrem de complex care durează până la 6 luni, astfel încât ce se livrează în sezon se produce de fapt cu mult înaintea începerii acestuia. În ciuda acestor provocări, vaccinul gripal tetravalent Mylan este disponibil în timp util pentru pacienții din România.

Compania Mylan România a livrat integral către distribuitori cantitatea de doze de vaccin gripal, conform necesarului comunicat de către Ministerul Sănătății pentru licitația națională pentru sezonul 2019-2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural
Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel