Narcis Copcă, manager Spitalul Sf. Maria: Suntem vânați, dar nu abandonez decât cu picioarele înainte

Dr Narcis Copcă. Foto: Antena3
Managerul Spitalului Sf. Maria, Narcis Copcă, a explicat, într-un interviu, că trăim într-o societate care „vânează” medicii. 8 transplanturi pulmonare și 52 de ficat s-au făcut în spitalul condus de el.

„Cea mai grea lovitură pe care o primesc zilnic este lipsa de grijă pe care o văd la statul român față de orice ține d evaloare, orice ține de protecție a sănătății oamenilor, orice ține, să spun așa, de o protejare a elitelor. Le simțim zilnic, sunte zilnic supuși unor proceduri absolut inumane, ascultați la telefoane, reclamați, târâți în sedii de miliție. (...) Eu și familia, copilul, am fost ascultați, interceptați, nici nu vreau să știu de unde vin aceste lucruri. Singur, s-au clasat toate acestea, pentru că nu intră în obiceiul meu să calc pe lângă lege", a explicat dr Narcis Copcă, într-o emisiune la Antena3.

8 transplanturi pulmonare și 52 de ficat

La Spitalul Sf Maria se fac și multe transplanturi de ficat, pe lângă cele 8 pulmonare realizate, a arătat chirurgul.

„Echipa de la acest spital este de sine stătătoare și operează transplant hepatic, am făcut îndeajuns de multe, 52. (...) Eiu și colegii mei ne-au pregătit la Hanovra”, a spus dr Narcis Copcă.

Întrebat de crede că propunerilor medicilor nu sunt ascultate, că nu sunt băgate în seamă de cei care au frâiele în mâncă, medicul a replicat scurt.

„De dimineață până seara, treaba acestei societăți este să ne vâneze. Ați văzut, un primar care se ocupa de sănătate cum a fost vânat. Vă mărturisesc că Oprescu mie mi-a spus cu luni înainte că e ascultat și i se înscenează ceva. Și până la urmă i-au dat de cap. (...) Eu nu mă las, pentru că e în afara concepției mele, a genei mele să abandonez, și nu abandonez decât cu picioarele înainte ideile pe care le am", a declarat managerul, duminică, la emisiunea „De-a viața ascunselea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel