Nelu Tătaru: Apar focare de la cei care se întorc din concediu. Pacienții COVID-19, din ce în ce mai tineri
28 iul 2020 / 23:18
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că focarele nou apărute se datorează celor întorși din vacanță, care nu au respectat regula de distanțare fizică. Dovadă suplimentară este și faptul că cei infectați sunt tineri. 
de  Adisa Codruț
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

„Orice înseamnă aglomerație umană, nerespectarea unor reguli, lipsa distanțării fizice, lipsa portului măștii pentru persoane care vin din areale diferite, pentru persoane care se vor întoarce în acele areale sunt foarte periculoase. Suntem într-un moment pandemic, cu transmitere comunitară accelerată. Ca și sursă au aceste persoane care se întorc din aceste zone. Nu excludem și transmiterea pe care o avem în unitățile medicale, în centrele de bătrâni, la locurile de muncă, dar rămân aceste focare care se instituie de la persoane care se întorc din concediu. Faptul că avem o scădere a mediei de vârstă a celor infectați arată și socializare”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24. 

Viitorul acestei pandemii depinde exclusiv d emodul cum înțelegem să respectăm regulile, a arătat demnitarul. 

„Nu putem funcționa decât ca parteneriat. Noi, ca sistem medical, diagnosticăm, tratăm. Dar noi primim ce se infectează din această transmitere. Nu se tranșează în spital viitorul acestei pandemii, ci prin trasmiterea comunitară. Cât timp nu vom stopa această transmitere comunitară, vom avea o accelerare a numărului de cazuri”, a adăugat Nelu Tătaru.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?