Nelu Tătaru, AVERTISMENT pentru români: Nu ne puneți să alegem cine trăiește și cine nu!

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a avertizat dur populația să respecte regulile, pentru că nu ne poate ajuta nimeni altcineva să depășim criza. Asta ca să nu ajungem în situația ca medicii să aleagă cine poate să trăiască și cine nu!

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, este revoltat de faptul că românii par să se fi relaxat deși situația epidemiei de coronavirus și COVID-19 în România e departe de a fi depășită. Ba din contră, poate degenera dramatic, precum în Italia sau în Spania.

Pandemie înseamnă epidemie cel puțin pe trei continente. Avem acest lucru. (...) Și ca s-o luăm mai pe înțelesul tuturor: în alte situații puteam să cerem ajutor din afară. Acum, după cum vedeți în toată lumea, nu avem de la cine cere acest ajutor. Toată lumea trăiește ce trăim noi! Sisteme medicale mult mai performante decât ale noastre, în aceste momente trepidează. Haideți să nu ajugem ca în Italia sau ca în Spania unde după 65 de ani deja nu se mai pune lumea pe ventilatoare. Haideți să nu ne puneți pe noi, corpul medical, în acea situație în care să alegem cine are dreptul să trăiască sau nu!", a avertizat ministrul Nelu Tătuaru, la Realitatea PLUS.

El este revoltat că roânii par să se fi relaxat în condițiile în care ara noastră nu a fost atins încă vârful epidemiei. El a criticat dur aglomerația din ultimele două zile.

Suntem într-un moment încă în urcare ca număr de cazuri, o urcare constantă, dar nu exponențială. Dar această urcare poate deveni accelerată tocmai prin nerespectarea de reguli. Mă repet: Respectăm izolarea, respectăm distanțarea, iar sistemul medical gestionează o situație pe care o avem în acest moment. Suntem la 8.000 de cazuri, suntem la 411 decese, suntem la 258 de persoane aflate în Terapie Intensivă, suntem la o capacitate la care spitalele rezistă în acest moment, să nu o forțăm inutil!", a subliniat Nelu Tătaru.

Legat de aglomerațiile din ultimele zile, ministrul a arătat că probabil trebuie luate măsuri și mai dure, dacă altfel lumea nu înțelege.

Înseamnă că această stare de urgență și ordinele de comandant sau ordonanțele militare nu sunt suficiente. Trebuie restricție accentuată prin alte acte legislative în situația de urgență în care suntem, fiindcă cred că ne-am bucurat și ne-am relaxat prea devreme. Am avut un Paște Catolic acum o săptămână, haideți să păstrăm aceleași dimensiuni și în Paștele Ortodox. Autoritățile locale ar trebui să insiste, cât și cei din MAI, pentru respectarea aceste reguli. Eu am menținut acele indicații pe care le dau de vreo 8 săptămâni", a mai arătat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel