Nelu Tătaru: Hotărâre de guvern pentru concediilor medicale nedate în perioada de vid legislativ
17 sep 2020 / 23:06
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, la Brăila, că regătește o hotărâre de guvern pentru a acoperi legal concediile medicale care nu au fost acordate în perioada de vid legislativ.
de  Adisa Codruț
Ordin

Conform declarațiilor ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, hotărârea de guvern va acoperi perioada celor două săptămâni de vid legislativ din timpul pandemiei de COVID-19.

„Se pregătește o hotărâre de guvern în acest sens. Casa (n.r. CNAS) a efectuat o evaluare a acelor cazuri care, în perioada de vid legislativ, nu au fost în spital sau s-au externat la cerere și atunci când au mers la lucru nu au primit concediu medical. Reevaluarea acestora pentru a le putea da concediu medical revine medicului specialist, medicului infecționist, care va da o recomandare către medicul de familie”, a declarat Tătaru.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, în cele două săptămâni de vid legislativ, au cerut externarea peste 900 de pacienți infectați cu COVID-19, iar alte peste 3.000 de persoane diagnosticate cu noul tip de coronavirus au refuzat internarea, notează Agerpres.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?