Nelu Tătaru, scandalul Euthyrox: Am deschis anchete și am cerut ANMDM să verifice distribuitorii
11 mai 2020 / 20:53
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că a cerut ANMDM să verifice distribuitorii ca să vadă de ce medicamentul Euthyrox nu ajunge în farmacii și la pacienți, după ce firma producătoare i-a arătat că aduce mai mult în țară.
de  Dana Lascu

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a explicat, la ieșirea de la Parlament, că a discutat cu firma producătoare a medicamentului Euthyrox și că aceasta chiar a mărit cantitatea pe care o aduce pe piața din România, dar că nu înțelege de ce ea nu ajunge la pacienți. El a arătat că a cerut ANMDM să verifice distribuitorii ca să vadă ce se întâmplă.

„La nivel declarativ, firma care produce Euthyrox aduce același stoc în fiecare lună, ca și înainte de epidemie. Am deschis anchete să vedem de ce stocul se epuizează atât de repede și nu ajunge la persoanele care au nevoie. De o lună de zile de când sunt ministru, am avut ca temă principală Euthyroxul (...) Am deschis anumite controale la nivelul distribuitorilor și a farmaciilor pentru a vedea de ce stocul se epuizează atât de repede, deși nu ajunge la persoanele care au nevoie de el", a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a precizat că în aprilie s-a mărit cu 20% producția, la fel se va întâmpla și în mai, și că „am solicitat ANMDm evaluarea a tot ce înseamnă distribuitori”. Ministrul a spus că va apela la importul paralel sau la autorizații pe nevoie speciale dacă noul stoc nu va fi suficient pentru pacienții din România.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?