Nelu Tătaru: Sfătuim populația să nu facă acasă depozite de medicamente
19 Martie 2020 / 10:38
Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a sfătuit, în cadrul dezbaterii online DC Media Group, românii să nu facă acasă depozite de medicamente.
de  Florina Pop
Nelu Tătaru
EXCLUSIV

Nelu Tătaru, medicamente. La dezbaterea online a trustului de presă DC Media Group, despre ”Politicile publice: cauză sau soluție pentru criza medicamentelor”, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru recomandă românilor să nu facă depozite de medicamente acasă.

”Am avut niște momente când a trebuit să ne facem o evaluare la tot ce înseamnă medicamente. Agenția Națională a Medicamentului și Bursa Medicamentului au făcut rapoarte repetate având în vedere că India ne raporta un șir de 13 medicamente pe care nu puteau să le mai producă, printre care și preparate care conțineau paracetamolul. Atunci am evaluat și am găsit că avem alternative la fiecare dintre ele, chiar la unele și câte 35 de alternative”, declara secretarul de stat.

Tătaru a mai amintit că producătorii de medicamente au fost alături de autorități:

”În următoarea perioadă ne-am lovit de o lipsă de pe piață a euthyroxului și metforminului, lipsă oarecum artificială în contextul în care intrau pe piață 50.000 de cutii de euthyrox, dar stocul se epuiza foarte repede. Am luat legătura cu producătorii și în perioada următoare vom mări această cantitate care va trebui pusă pe piață.

Odată cu starea de urgență, grupurile de lucru au inițiat și mai multe proceduri, iar cererile noastre au fost acceptate și plafonarea prețurilor la medicamente, la materiale sanitare fac ca și această parte a problemei să devină un pic mai ușoară și să o putem gestiona. (...) Sfătuim și populația să nu facă depozite acasă, și aici mă refer la euthyrox care dispare foarte repede de pe piață în ultima săptămână a mai venit un transport de 28.000 de cutii care se duc foarte repede”. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?