NEPAFENACUM - prospect

Foto: Pixabay
NEPAFENACUM – prospect. Acțiune: AINS, analgezic; inhibitor neselectiv al COX.

NEPAFENACUM – prospect:

Denumirea comercială: NEVANAC 

Forma: Păcuturi oftalmice suspensie

Indicații: Prevenirea și trat. durerilor și inflamațiilor postoperatorii asociate cu operația de cataractă.

Contraindicații: Hipersensibilitate la napafenac sau la alte AINS. Pacienți la care crizele de astm, urticarie sau rinită acută sunt precipitate de AINS.

Atenție!: Poate încetini procesul de vindecare. Precauție la pacienții care au suferit intervenții chirurgicale oculare complicate, cei cu denervare corneană, defecte epiteliale corneene, cu diabet zaharat și boli ale suprafeței oculare (de ex. sindrom de ochi uscat), pacienții cu artrită reumatoidă sau care au suferit intervenții chirurgicale oculare repetate într-o perioadă scurtă de timp, femei însărcinate. Pacienții care prezintă semne de deteriorare a epiteliului cornean trebuie să întrerupă imediat adm. Se evită expunerea la soare pe perioada administrării.

Reacții Adverse: Frecvente: cefalee; cheratită punctiformă, durere oculară, vedere neclară, prurit ocular, ochi uscat, senzație de corp străin în ochi, cruste pe marginea pleoapelor. Mai puțin frecvente: irită, cheratită, depozite corneene, efuziune coroidiană, secreții oculare, fotofobie, iritații oculare, conjunctivită alergică, disconfort ocular, afecțiuni palpebrale, hipersecreție lacrimală, hiperemie conjunctivală; greață; hipersensibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel