Neurostimulator pentru afecțiuni lombare unic în România, la Spitalul de Boli reumatismale

Neurostimulatorul ajută la ameliorarea durerilor lombare
Un neurostimulator pentru afecțiuni lombare unic în țara noastră a intrat în dotarea Spitalului de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia. Aparatul care a costat 845.000 de lei a fost achiziționat de Primăria Capitalei.

Aceste Neurostimulator pentru afecțiuni lombare este destinat tratamentului pacienților cu afecțiuni lombare de tip degenerativ, cauzate de boli reumatice.

Ameliorează durerile de coloană

Neurostimulatorul de la Spitalul de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia scanează și detectează punctele nevralgice de pe coloană, pe care apoi le electrostimulează cu ajutorul curentului electric. Detecția punctelor individuale se face pe baza unei hărți a zonei dureroase, iar tratamentul este specific fiecărui pacient. O procedură durează aproximativ 40 de minute.

Peste 300 de pacienți cu dureri lombare și cu hernii de disc, aflate în stadiu non chirurgical, s-au tratat din februarie până acum, cu ajutorul neurostimulatorului și s-au declarat extrem de mulțumiți de rezultate.

Această procedură vine în completarea altor tratamente ale durerilor lombare, atunci când metodele obișnuite nu dau rezultatele scontate. Este contraindicată pentru bolnavii care au proteze metalice sau leziuni cutanate.

Pacienți cu trimitere, din toată țara

Peste jumătate din bolnavii tratați cu ajutorul neurostimulatorului au fost din București, iar restul din țară, vârsta medie fiind de aproximativ 40 de ani, persoane tinere, aflate în plină activitate profesională.

Pacienții sunt programați pe baza biletului de trimitere pentru reumatologie și sunt internați în regim continuu sau de zi. Mai mult de trei sferturi din pacienții care au urmat procedurile cu acest neurostimulator au simțit o ameliorare rapidă a durerilor.

Numărul pacienților cu dureri de spate, tineri și vârstnici, a crescut alarmant anul trecut față de 2017.

Primăria Municipiului București a investit 1.722.849 lei în aparatură medicală și 6.572.757 lei în reparații curente și alte bunuri la Spitalul Dr. Ion Stoia, pe care îl administrează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel